Heimann Global Shutter

Tüm mikrobolometre kızılötesi kameralar kayar diyafram (rolling shutter) ile çalışırken, termopil dizileri global diyafram (global shutter) modunda kullanılabilir.

Bu, sinyal koşullandırma mimarisi ve analogdan dijitale çevrim sayesinde mümkün kılınıyor. Tüm Heimann dizi sensörleri ayrı "bloklardan" oluşuyor. Bir bloktaki tüm pikseller aynı anda okunabiliyor ve bu global diyafram seçeneği, tüm diziyi okumaya kıyasla çok daha hızlı.

Örneğin 8x8 dizisi 1 tek bloktan oluşuyor ve 64 pikselin tamamı aynı anda okunuyor. 60x40 ise 5 ayrı bloktan oluşuyor ve genellikle dizi blok blok okunuyor. Global diyafram modunda, yalnızca 60x8 piksellik iç blok okunabiliyor ancak bu 5 kat daha yüksek frame rate hızında oluyor. Böylece standart 21 Hz yerine global diyafram modunda 100 Hz'den yüksek hızda tek bir blok okuyabilirsiniz.

Bu, termopil dizilerini hızlı tarama uygulamaları için uygun hale getiriyor; örneğin üretim ortamlarında ısı yalıtımlarını kontrol etme veya hızlı hareket eden sıcak nesnelerin tespiti ve sayımında.